Τα 4 Μ

Τα 4 Μ

• La Miscela: Το χαρμάνι

Το χαρμάνι είναι η βάση της ποιότητας του καφέ. Η ποιότητα προέρχεται ξεκινώντας από την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών. Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι Arabica και Robusta.
Δεν μπορείτε να πείτε πως ένα espresso γίνεται με μία μόνο ποικιλία καφέ . Ο espresso είναι σαν την τέχνη του ζωγράφου με την ανάμειξης χρωμάτων, σαν μια συμφωνία που εκτελείται από τα πολλά όργανα μιας ορχήστρας.

• Il Macinadosatore: Ο μύλος άλεσης

Είναι η πρώτη πράξη του μετασχηματισμού του προϊόντος από κόκκους σε σκόνη. Η σημασία του είναι απαραίτητη για να πάρουμε ένα καλό φλιτζάνι espresso. Οι μύλοι πρέπει να αλλάζουν μαχαίρια μετά την άλεση περίπου 400kg του καφέ για όσους έχουν επίπεδα και όσους έχουν κωνικά 800kg και να καθαρίζονται καλά , ο περιοδικός καθαρισμός της καμπάνας και του διανομέα είναι μια ρουτίνα που απαιτεί καθημερινή ενασχόληση. Ελέγχουμε πάντα το άλεσμα του καφέ.

 

• La Macchina: Η καφετιέρα

Η μηχανή είναι το δεύτερο μέσο μετατροπής του προϊόντος από αλεσμένο καφέ σε ρόφημα. Η ιταλική τεχνολογία έχει αναπτύξει διάφορους τύπους μηχανών espresso, αλλά η κουλτούρα του θερμοσίφωνα παραμένει συνδεδεμένη με την παραδοσιακή μηχανή.

 

5 χρυσοί κανόνες:
1. η μηχανή του καφέ δεν πρέπει ποτέ να απενεργοποιηθεί
2. κάθε μέρα καθαρίζονται το φίλτρο και το ντους της καφετιέρας
3. να κρατούν πάντα υπό έλεγχο τις τιμές των πιεσόμετρων της μηχανής καφέ (αντλία: 9 ατμόσφαιρες, πίεση του λέβητα: 0,8 έως 1,4 bar)
4.να καθαρίζεται κάθε φορά που βάζετε καινούριο καφέ από κάθε υπόλειμμα του προηγούμενου
5. να ακολουθείται το πρόγραμμα  συντήρησης της μηχανής

 

• La Mano: Το χέρι

Το πάτημα του χεριού του μπάρμαν είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ποιότητας στην παρασκευή του τέλειου espresso. Η γνώση των προδιαγραφών του προϊόντος καθώς και η καθημερινή καθαριότητα του συνόλου του εξοπλισμού, αποτελούν μέρος του επαγγελματισμού του μπάρμαν.

-10% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ!